Trgovci oružjem priznali krivicu i nagodili se sa tužiocem

Dalibor Krstić i Željko Filipović iz Lazarevca, koji su bili uhapšeni u oktobru prošle godine, sklopili su nagodbu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznali krivicu za krijumčarenje oružja.

Prema sporazumima o priznanju krivice, koje je potvrdio Specijalni sud, oni su osuđeni na zatvorske kazne zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i neovlašćeno nabavljanje, držanje i promet oružja, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Krstić je priznao krivična dela za kaznu od dve godine i 11 meseci zatvora, a Filipović za godinu i po dana zatvora.

Odlukom suda od njih je zaplenjena i veća količina municije, automatske i poluatutomatske puške...

Treći član ove grupe Miloš Pantelić takođe je zaključio sporazum o priznanju krivice, ali ga sud još nije potvrdio, dok je četvrti Milan Kupljanin, inače policijski inspektor iz Lazarevca, i dalje pod istragom.

Sva četvorica su bila uhapšena u oktobru 2017. zbog sumnje, kako je tada saopšteno, da su od početka 2017. do 19. oktobra na teritoriji Srbije – Beograda, Lazarevca i Lajkovca i Bosne i Hercegovine u Opštini Rogatica, držali i prodavali veću količinu vatrenog oružja.

Oružje i municija dopremani su iz Bosne u Srbiju, čuvani u kućama osumnjičenih i prodavani u Srbiji, saopšteno je tada iz tužilaštva.

Pretresom vozila i kuća osumnjičenih, kako u Srbiji tako i u BiH, pronađene su automatske i poluautomatske puške, pištolji, trombloni i preko 2.000 komada municije za puške i pištolje različitog kalibra.

Protiv jednog državljanina Bosne i Hercegovine B. C. postupak je pokrenut u toj zemlji.

broj komentara 0 pošalji komentar