Odloženo suđenje Dragiši Biniću

U Višem sudu u Beogradu je za 27. jun odloženo suđenje nekadašnjem generalnom direktoru fudbalskog kluba "Obilić" Dragiši Biniću i bivšem sportskom direktoru tog kluba Jovanu Dimitrijeviću povodom optužbi za zloupotrebe prilikom transfera jednog fudbalera.

Do odlaganja je došlo na molbu advokata odbrane kako bi se upoznali da preciziranom optužnicom koju je tužilaštvo dana dostavilo sudu.

Tužilaštvo je izmenilo optužnicu nakon preciziranog nalaza i mišljenja veštaka finansijske struke, koji je ispitivao da li je Binić počinio zloupotrebe prilikom prodaje fudablera.

Sud bi na narednom pretresu, takođe trebalo da se izjasni i o predlogu odbrane da se kao svedoci saslušaju Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su pre osam kodina priznale delo i odslužile kazne kućnog zatvora, uz uplatu novčanog dela kazne.

Binić i Dimitrijević se terete da su moskovskoj "Lokomotivi" prodali fudbalera tog kluba Milana Obradovića 2001. godine za 2.9 miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun "Obilića".

To su, prema optužnici, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, tadašće predsednice kluba "Obilić".

Tužilaštvo sumnja da su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je, prema sumnjama tužilaštva, išao preko više privatnih računa u u inostranstvu.

Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.

U ovom postupku ranije su bile i Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su u međuvremenu zaključile sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice za nezakonitu prodaju 11 fudbalera "Obilića" i odužile svoje kazne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво