Odloženo suđenje Dragiši Biniću

U Višem sudu u Beogradu je za 27. jun odloženo suđenje nekadašnjem generalnom direktoru fudbalskog kluba "Obilić" Dragiši Biniću i bivšem sportskom direktoru tog kluba Jovanu Dimitrijeviću povodom optužbi za zloupotrebe prilikom transfera jednog fudbalera.

Do odlaganja je došlo na molbu advokata odbrane kako bi se upoznali da preciziranom optužnicom koju je tužilaštvo dana dostavilo sudu.

Tužilaštvo je izmenilo optužnicu nakon preciziranog nalaza i mišljenja veštaka finansijske struke, koji je ispitivao da li je Binić počinio zloupotrebe prilikom prodaje fudablera.

Sud bi na narednom pretresu, takođe trebalo da se izjasni i o predlogu odbrane da se kao svedoci saslušaju Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su pre osam kodina priznale delo i odslužile kazne kućnog zatvora, uz uplatu novčanog dela kazne.

Binić i Dimitrijević se terete da su moskovskoj "Lokomotivi" prodali fudbalera tog kluba Milana Obradovića 2001. godine za 2.9 miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun "Obilića".

To su, prema optužnici, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, tadašće predsednice kluba "Obilić".

Tužilaštvo sumnja da su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je, prema sumnjama tužilaštva, išao preko više privatnih računa u u inostranstvu.

Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.

U ovom postupku ranije su bile i Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su u međuvremenu zaključile sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice za nezakonitu prodaju 11 fudbalera "Obilića" i odužile svoje kazne.

broj komentara 0 pošalji komentar