Veljko Belivuk oslobođen optužbi za pomaganje u ubistvu

Viši sud u Beogradu oslobodio je od optužbi Veljka Belivuka zvanog "Velja nevolja" od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, izrešetanog na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine i ukinuo mu pritvor. On, međutim, nije pušten na slobodu već će biti prebačen u svoj stan – radi izdržavanja stare kazne od godinu dana kućnog zatvora.

Optužbi su oslobođen i Marko Miljković i Mirko Kojić, kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu.

Sud je Belivuku i Miljkoviću ukinuo pritvor u kojem su više od godinu dana i oni će u toku popodneva biti pušteni na slobodu.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo imaju pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sva trojica su oslobođeni optužbi za pomaganje u izvršenju ubistva Miloševića, a tužilaštvo smatra da je motiv ubistva Miloševića bio sukob Belivuka i Miloševića oko poslova obezbeđenja.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Belivuk, koji je u medijima poznat i kao "Velja navolja", uhapšen je 4. februara 2017, a Miljković 4. maja.

Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Mediji su pisali da je Milošević bio poznat po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokudžin karate.

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Međutim, izvršenje te kazne, prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao "Sale Mutavi".

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

broj komentara 0 pošalji komentar