Počelo suđenje dvojici "škaljaraca", treći zaključio sporazum

Pred Višim sudom u Beogradu počelo je suđenje dvojici optuženih za nelegalno držanje i nošenje oružja, za koje se sumnja da su pripadnici "škaljarskog klana" iz Crne Gore. Trećeoptuženi je nedavno sa tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

Na optuženičkoj klupi su Mitar Muratović i Miloš Nilović, a sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom zaključio je Ilija Zec.

Njih trojica su u junu prošle godine bili uhapšeni u beogradskom restoranu "Durmitor" kada je bilo privedeno ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo pomenuta trojica.

Zec je prema sporazumu, koji tek treba da potvrdi Viši sud, priznao krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić, bez navođenja na koju kaznu je sklopljena nagodba.

Mitar Muratović je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, a krajem marta pritvor mu je produžen za još 60 dana zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

On je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

Muratović i Nilović optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Viši sud je 20. decembra 2017. godine doneo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva, a pošto se niko na nju nije žalio Apelacionom sudu u zakonskom roku, rešenje o potvrđivanju je postalo pravosnažno 19. januara.

"Škaljarski klan" se u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika.

broj komentara 0 pošalji komentar