Hapšenje osumnjičenih za krađu zlata iz RTB Bor

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su od 2014. do 2017. godine iz zlatare RTB "Bor" ukrali veću količinu zlata, saopštio je MUP. RTB "Bor" je pozdravio hapšenje i najavio podnošenje odštetnog zahteva nakon istrage.

Zbog sumnje na tešku krađu uhapšeni su I. S. (1976), Z. P. (1967), G. P. (1975), D. M. (1974) zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala RTB "Bor", S. S. (1977) bivši radnik ove jedinice i D. M. (1975) i Z. I. (1970), bivši radnici obezbeđenja "Zaštita" iz Bora.

Sumnja se da su uhapšeni, po prethodnom dogovoru, više puta iz proizvodnog procesa prisvojili veće količine neafinisanog i afinisanog zlata koje su prodavali.

U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je 135.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara i izvesna količina nakita.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Akciju su sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Boru.

RTB "Bor" pozdravlja hapšenje, najavljuje odštetni zahtev

Rudarsko-topioničarski basen "Bor" saopštio je da u potpunosti podržava opsežnu policijsku akciju hapšenja u toj kompaniji.

Kompanija je, navodi se, kao oštećena strana, zainteresovana da slučaj efikasno bude istražen do kraja i pružiće svu podršku organima MUP-a u istražnom procesu.

Nakon istrage će, kažu, uputiti odštetni zahtev.

RTB "Bor" je, kako se navodi, ovoj opsežnoj policijskoj akciji, koja je trajala godinu dana, pripadnicima MUP-a sve vreme pružao podršku, logističku i svaku drugu pomoć koja je bila potrebna.

"Sve sumnje prijavljivane su redovno organima reda jer je RTB 'Bor', kao oštećena strana, zainteresovan da slučaj efikasno bude istražen do kraja", dodali su u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar