Poštanske pošiljke pune krijumčarene robe

Carinici su 8. maja prilikom kontrole pošiljaka pristiglih iz Subotice u magacin kurirske službe u Beogradu otkrili veliku količinu robe stranog porekla, trgovačkog karaktera, bez ikakve dokumentacije o poreklu ili plaćenim dažbinama.

Zaplenjena je raznovrsna roba: od steroida, suplemenata za golubove, mobilnih telefona, pa do kupaćih kostima i patika, očigledno namenjenih daljoj preprodaji.

Prilikom pregleda carinici su u više pošiljaka pronašli oko 70 pari patika poznatih svetskih brendova koje su tri različita pošiljaoca slala primaocima širom Srbije.

Jedna od pošiljaka sadržala je čak 46 kutija steroida "stanozolol", "oksandrolon", "propeks" i "kats-testosteron miks", koji se koriste u bodibildingu.

U drugoj pošiljci otkriveno je preko 50 kilograma različitih suplemenata za golubove, robne marke "runfrid", dok su 11 novih mobilnih telefona svetskih robnih marki carinici zatekli u više pošiljaka koje je isti pošiljalac slao iz Subotice raznim primaocima u zemlji.

U jednoj od pošiljaka je otkriveno gotovo 500 ženskih kupaćih kostima i muških kupaćih gaća.

Narednog, 9. maja, u dubinskoj kontroli na putu Raška-Kraljevo, kod Bogutovca zaustavljen je kombi kurirske službe kraljevačkih registarskih oznaka u kome je takođe otkrivena raznovrsna krijumčarena roba.

Detaljnim pregledom kombija kojim su pošiljke transportovane utvrđeno je da se u njima nalazi i preko 80 kompleta trenerki, više od 50 helanki i šortseva i četiri prskalice koje se koriste u poljoprivredi.

Osim što robu, očigledno trgovačkog karaktera, nije pratila adekvatna dokumentacija, za jedan njen deo je utvrđena i povreda prava intelektualne svojine robnih marki "najk" i "adidas".

broj komentara 0 pošalji komentar