Migranti se skrivaju u limu, među klompama, u karoseriji...

Trojicu migranata, jednog Avganistanca i dvojicu Bangladešana, carinici su pronašli na graničnom prelazu Šid sakrivene u kamionu u koji je prevozio lim iz Turske ka Austriji, i to u kolutovima lima, celim telom sakriveni u velikim kesama za smeće, saopštila je Urava carina.

Naime, slučaj je otkriven u utorak kada je na prelazu Šid vozač kamiona turskih registarskih oznaka, koji je prevozio lim u kolutovima od Turske ka Austriji prijavio da sumnja da se u kamionu nalaze ilegalci, jer je primetio tragove na prikolici.

Kada su ušli u prikolicu, carinici su zatekli nesvakidašnji prizor - migranati su kako je saopšteno, pronađeni u kolutovima lima, celim telom sakriveni u velikim kesama za smeće.

Pokušaj ilegalnog prelaska preko granice na Šidu otkriven je i danas na ovom graničnom prelazu u kamionu srpskih registarskih oznaka koji je transportovao karoserije i kabine za motorna vozila od Srbije ka Italiji.

I on je carinicima preneo sumnju da se u prikolici njegovog kamiona nalaze migranti, jer je blizu vašarišta kod Šida, gde je proveo noć, čuo neko komešanje i kretanje oko kamiona.

Carinici su pomoću panoramskog ogledala uočili da je cirada isečena sa gornje strane, na sredini prikolice. Kada su ušli unutra, u tovaru su zatekli dvojicu Pakistanaca.

Istovremeno na izlazu prelaza Batrovaci u kamionu vranjskih registarskih oznaka otkrivena su trojica Iranaca koji su se sakrili u tovaru delova nameštaja transportovanih iz Srbije za italijansko tržište.

A na prelazu Kelebija 7. maja su otkrivena trojica Avganistanaca sakriveni u tovaru klompi, papuča i sandala "leoni" koje je vozač kamiona srpskih registarskih oznaka prevozio iz naše zemlje za rusko tržište.

broj komentara 0 pošalji komentar