Filipović priznao napad na Danilovića i zaključio sporazum

Branko Filipović Fido, zaključio je sporazum sa tužilaštvom, prema kojem je priznao napad nožem na predsednika košarkaškog kluba "Partizan" Predraga Danilovića u maju 2013. godine.

Branko Filipović je priznao da je Predragu Daniloviću naneo teške telesne povrede u svojoj kafani "Kafanica" na Košutnjaku 18. maja 2013. godine.

Sporazum je predat Višem sudu 27. aprila, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković. 

O potvrđivanju ovog sporazuma odlučivanje Viši sud na ročištu koje je zakazano za 29. maj, dodala je Stanković.

Nije poznato za koju kaznu je sklopljen sporazum niti za koje krivično delo.

Filipović je od početka postupka negirao da je pokušao da ubije Danilovića za šta je prvobitno bio optužen i više puta pregovarao sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma.

Prvom presudom, koja je ukinuta odlukom Apelacionog suda bio je osuđen na četiri i po godine zatvora, pa je suđenje ponovljeno i već je bilo u završnoj fazi.

Tužilaštvo Filipovića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, jer je 18. maja povredio Danilovića u svojoj kafani "Kafanica" na Košutnjaku.

Danilović u ovom postupku ima status oštećenog.

Filipović je od 18. maja do 2. juna 2013. godine, kada je uhapšen, bio u bekstvu, dok se Danilović u Kliničkom centru Srbije oporavio od napada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво