Rožajskoj grupi pravosnažno 56 godina zatvora zbog šverca heroina

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda su odbijene sve žalbe i potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu kojim su pripadinci Rožajske grupe osuđeni zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Jasin Jener, Mehmet Fejzioglu i Munir Sijarić provosnažno su osuđeni na po 10 godina zatvora, Sead Ugljanin na osam godina, a Dževat Ramić na šest godina zatvora.

Istom odlukom naloženo je oduzimanje više od 5,2 kilograma heroina od Ramića i preko 14, 9 kilograma heroina od Ugljanina.

Prema Rahmi Jeneru, Sijariću, Ramiću i Ugljaninu izrečena je i mera bezbednosti oduzimanja predmeta pa će im biti trajno oduzet novac, mobilni telefoni i jedno motorno vozilo.

Rahmi i Jasim Jener, Fejzioglu, Sijarić i Ramić su osuđeni jer su od avgusta do decembra 2015. godine u sastavu grupe čiji su pripadnici bili i druga N. N. lica u međunarodnim razmerama na teritoriji Republike Srbije, Republike Bugarske i Republike Turske neovlašćeno radi prodaje kupovali, držali i prenosili heroin.

Ugljanin je osuđe jer je neovlašćeno, radi prodaje, prenosio heroin, navodi se u presudi.

Istom presudom pravosonažno je oslobođena Silvana Mijić od optužbe da je kao član ove grupe držala, prenosila i neovlašćeno prodavala veće količine heroina.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 10. maj 2018, 00:10)
pecanac [neregistrovani]

dozivotna robija

Ja bih njima da sam zakondao dozivotnu robiju,jer to su trovaci nase omladine.