Lopovi pokrali kraljevačku "Livnicu"

Kraljevačka policija je pronašla aluminijumske modele koji su prošle noći ukradeni iz modelarnice "Livnice“ kraljevačke Fabrike vagona koju trenutno zakupljuje "Radijator inženjering“. Policija na tragu i počiniocima ove teške krađe.

Vrednost aluminijumskih modela je nemerljivo veća nego što bi kradljivci mogli za njih da uzmu u nekoj topionici ili na otpadu, kaže Mladen Jelić iz firme "Termoinvest", jedan od naručilaca ukradenih fabričkih modela.

"Kalupi su jako skupi, izrada traje veoma dugo, proizvodnja bi od sutra stala u Livnici, stala bi i u zavisnim pogonima i firmama, stala bi i u mojoj firmi", kaže Jelić. 

Zbog krađe ponovo bi bio zaustavljen i posao za kućišta za hidromotore za izvoz u Rusiju, posao izrade doboša za nemački "Valman". 

"Upadaju u 'Livnicu' stalno. Krađe su svakodnevne, ali ova je bila najveća,  jer je ukradena ogromna vrednost", kaže Ljiljana Dugalić, šef smene "Livnice".

Kako RTS nezvanično saznaje, kraljevačka policija je na tragu počioniocima.

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. maj 2018, 03:36)
Petar [neregistrovani]

Kradja

Pozajmili svoji od svojih!

(nedelja, 06. maj 2018, 19:41)
anonymous [neregistrovani]

Kradje i kradje

Koje je lako spreciti Znaju oni koji bi to trebali da sprece Kako Pa lako samo treba imati volje

(nedelja, 06. maj 2018, 18:28)
anonymous [neregistrovani]

Kradje ovog tipa

Kradje ovog tipa koje izvrsavaju "sakupljaci" sekundarnih sirovina moguce je spreciti samo drakonskim kaznama pocinioca, a jos drasticnijim - takozvane "otpade", tj. firme koje se bave otkupom, preradom i prometom sek. sirovina... Kad lopov nema gde da proda ukradenu robu, nece mu biti ni interesantna za lopovluk...
A Drzava, da je iole pametnija, videla bi koliko "sivila" ima i kakve fantasticne sume novca se vrte u tom biznisu... Kad bi se realno placao porez od strane tih firmi, verujem da bi popuna budzeta Srbije bila veca minimum za 20 procenata!!!
Ovo govorim kao bivsi radnik u jednoj takvoj firmi, ciji je vlasnik u prvih 10 najbogatijih u Srbiji, i ima citav tim, mrezu zaposlenika koji su zaduzeni da prikriju prihode i prikazu ih stotinama puta manjim od realnih!
Verovali ili ne, kod njega se inspektori (nebitno kog profila) najavljuju minimum 2 dana pre dolaska!!!

(nedelja, 06. maj 2018, 17:22)
Goran [neregistrovani]

bruka

Prvo sto sam primetio da uslovi u ovoj fabrici su kao u devetnaestom veku.

(nedelja, 06. maj 2018, 15:57)
anonymous [neregistrovani]

Cuvari

Pa kako nemate organizirano čuvanje inače bi tužilaštvo i sudstvo trebalo da odmeri takve visoke kazne,da nikome vise ne padne napamet krasti.

(nedelja, 06. maj 2018, 15:24)
anonymous [neregistrovani]

Jedino ko ima "kapacitete" za sprecavanje lopovluka, je.....

......drzava i niko - vise! Od drzave niko nije jaci, naravno ako, oni koji imaju vlast u rukama, imaju i zelju da to - ucine! Sve ostalo su prazne price!

(nedelja, 06. maj 2018, 15:16)
anonymous [neregistrovani]

Sprecite lopovluke

Sprecite lopovluke i rasprodaju ranijih fabrika koje su jos uvek aktuelne i relativno lako ih je povoo ososobiti za rad....sramota je da se krade drzavna imovina pod raznim izgovorima.