Pucnjava na Novom Beogradu, muškarac prevezen u bolnicu

Kod Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu došlo je do pucnjave, javlja izveštač RTS-a. Prema prvim informacijama ranjen je muškarac a Hitna pomoć ga je, nakon intervencije, prevezla u zemunsku bolnicu. Beogradski mediji javljaju da je podlegao povredama.

Napadač je pucao u čoveka starosti oko 50 godina. Svedoci kažu da je pogođeni muškarac na skuteru čekao osobu koja je pucala. Reč je o ulici Aleksinačkih rudara, između brojeva 3 i 5 u prolazu zgrada.

U Hitnoj pomoći su za RTS rekli da je muškarac pogođen u gornji deo leđa i da je prevezen u KBC Zemun.

Jedan od svedoka pucnjave kaže da su se oko podneva začula četiri pucnja.

"Ja sam prišla, mislila sam prvo da je neko pucao povodom rođenja deteta ili nešto slično. Ali onda čujem da ljudi pričaju da su nekog upucali. Kada sam pogledala sa leve strane, vidim da čovek leži i pitala sam ljude koji su gledali sa prozora da li su zvali Hitnu pomoć. Nije niko zvao, ja sam ih pozvala i oni su došli kroz dvadesetak minuta", kaže M. Milosavljević, novinarka RTS-a koja se zatekla na licu mesta.

Kako su rekli drugi svedoci događaja, vozač skutera imao je belu kacigu a napadač je nakon pucnjave stavio kapuljaču na glavu i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Na lice mesta izašla su četiri policijska vozila a stigla je i forenzička ekipa.

Kako RTS saznaje, napadnuti muškarac se dovodi u vezu sa kriminalnim klanovima u Južnoafričkoj Republici.

Južnoafrički portal Njuz 24 tvrdi da je on bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume, ali i da je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, kako se navodi, hara podzemljem u toj zemlji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво