Kruševljanka uhapšena zbog sumnje da je falsifikovala dokumenta

Na osnovu krivične prijave Policijske uprave Valjevo ovih dana uhapšena je 35-godišnja Kruševljanka osumnjičena za falsifikovanje diploma, ličnih dokumenata i uverenja.

Uhapšena J. M. osumnjičena je da je tokom proteklih godinu dana za više osoba falsifikovala svedočanstva i diplome srednjih škola, vize, lična dokumenta i uverenja.

Otkrivena je na osnovu operativnog rada valjevske policije koja je posumnjala da postoji vešt falsifikator kada im se za izdavanje licence za obavljenje poslova obezbeđenja obratilo više lica sa lažnim diplomama koje svedoče da su položili obuku.

U zajedničkoj akciji PU Valjeva i Kruševca J. M. je uhapšena u jednom od kruševačkih kafića, a pretresom njenog stana i drugih prostorija koje je koristila otkrivena je i oduzeta oprema za pravljenje diploma, 1.000 evra, kao i stotinak blanko obrazaca – među kojima su i svedočanstvo i diploma Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Nišu, izvodi iz matičnih knjiga, vize i isprave stranih država, ali i štambilj "Skupštine opštine Podgorica".

Predmet je dat na postupanje Osnovnom javno tužilaštvu u Kruševcu koje preduzima dokazne radnje, a na njihov predlog Osnovni sud je osumnjičenoj J. M. odredio jednomesečni pritvor u trajanju do mesec dana.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je svoje nelegalne usluge pružala ne samo na području Kruševca i Valjeva, već na teritoriji cele Srbije, te se očekuje da istraga pokaže ko je sve bio uključen.

Za krivično delo falsifikovanje isprave zaprećena je zatvorska kazna od tri meseca do pet godina. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво