Stefanović: Nema zvaničnih informacija iz Južne Afrike o ubijenoj osobi

Potpredsednik Valde i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da još nema potvrde o identitetu lica, za koje se tvrdi da je srpski državljanin, koje je ubijeno u Južnoj Africi, te izrazio čuđenje što je potrebno toliko vremena da se dobiju informacije o otiscima prstiju i DNK.

Stefanović je, na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa litvanskim kolegom Eimutisom Misiunasom, rekao da je čudno to što se dešava, jer još uvek nismo dobili zvaničnu potvrdu o identitetu.

"Dobili smo neku vrstu nezvaničnih informacija preko Interpola bez otisaka prstiju i DNK analize. Ne bih bilo šta rekao dok ne dobijemo sve podatke. Ako bih sada nešto rekao a ispostavi se kasnije da nije to lice, doveo bih u zabludu građane", istakao je Stefanović.

Naveo je da, kada budemo dobili DNK, možemo da kažemo kako se zove ubijeno lice, i da li je srpski državljanin.

"Čudi me da je potrebno ovoliko vremena. Za otiske prstiju potrebno je svega nekoliko sati. Ako kolege iz Južne Afrike pošalju potrebne informacije moći ćemo da potvrdimo ili demantujemo identitet", objasnio je ministar.

Stefanović je kazao da ne želi ništa da prejudicira što toliko dugo traje procedura, jer možda ne poznajemo dovoljno situaciju na terenu, pa treba strpljivo da sačekamo.

"Toliko informacija stiže, a nijedna zvanična, i nijedna potkrepljena dokazima", istakao je Stefanović.

Mediji su obavili informaciju da je u Južnoj Africi ubijen ubica Željka Ražnatović Arkana Milan Đuričić.

"Nema prikrivanja u vezi sa rušenjem u Hercegovačkoj ulici"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova negirao je da to Ministarstvo prikriva bilo šta u vezi sa rušenjem u Hercegovačkoj ulici.

Stefanović je, upitan da li se podnošenjem krivične prijave protiv policajca Gorana Stamenkovića prikrivaju još neki, rekao da nikakvog prikrivanja nema.

"Lično mislim da nema bilo kakvog prikrivanja", rekao je Stefanović.

Dodao je da, ako neko ima dokaze, treba da podnese adekvatnu prijavu.

"Tužilaštvo ima pravo bez policije da samostalno vodi istragu. Ako imate dokaze, podnesite adekvatnu krivičnu prijavu, a ako ne podnesete smatraću da nema nikakvog prikrivanja", dodao je Stefanović.

Naglasio je da u Srbiji tužilaštvo može samostalno da postupa, i da mu ne treba policija.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo je 19. aprila Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije Gorana Stamenkovića zbog nesavesnog rada u službi, a u vezi sa rušenjem objekata u Savamali, u aprilu 2016.

Prvo osnovno Tužilaštvo ju je 23. aprila dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šefa smene Komandno-operativnog centra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара