Osumnjičeni za visokotehnološki kriminal se brane sa slobode

Dvojica mladića, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su bili administratori sajta "WEBSTRESSER", braniće se sa slobode, odlučio je Viši sud u Beogradu.

Viši sud je odbio predlog Tužilaštva za visokotehnološki kriminal za određivanje pritvora Jovanu M. (19) i Vukašinu D. (21), koji su u sredu uhapšeni u međunarodnoj akciji policije. Oni će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak, nakon saslušanja, doneo rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora prema M. J i D. V zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Oni su osumnjičeni da su bili administratori sajta "WEBSTRESSER".

Terete se za oštećenje računarskih podataka i programa, računarsku sabotažu, računarsku prevaru i neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Za navedena krivična dela, inače, vodi se skraćeni postupak prema Zakoniku o krivičnom postupku, napomenula je Stankovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво