Eksplozija na Dorćolu, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a druga je povređena u eksploziji u stanu u beogradskom naselju Dorćol, rečeno je RTS-u u Hitnoj pomoći. I dalje nepoznat uzrok eksplozije, ali se sumnja na bombu pošto su u stanu pronađeni geleri.

Do eksplozije je došlo oko 11 časova, u Ulici braće Baruh, kada je na licu mesta nastradala 78-godišnja Radmila L., javlja izveštač RTS-a.

Njen suprug Emil L. (1940) zadobio je teške povrede i prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju.

Bračni par se u trenutku eksplozije nalazio u kuhinji, dok je u susednoj sobi bila njihova unuka, koja nije povređena.

Nije poznato kako je došlo do eksplozije, ali su prvobitne informacije bile da je eksplodirala plinska boca.

Međutim, izveštač RTS-a javlja da su policija i vatrogasci posumnjali da je ipak reč o eksplozivnoj napravi, jer su na plafonu u kuhinji, kao i u drugoj prostoriji, pronašli gelere.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je pronašla i kašiku bombe, pa nije isključeno ni da je u stanu podmetnuta ručna bomba "kašikara". 

Usledila je višesatna pretraga stana, a na teren su došli i Kontradiverzioni tim policije i forenzičari.

Još jedan incident dogodio se danas u Ulici braće Baruh, kada je na samo 20 metara od ove zgrade, na drugom spratu Direkcije za mere i dragocene metale, došlo do manjeg požara. Službenik tog zavoda uspeo je brzo da ugasi vatru ručnim aparatom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво