Dečak se igrao metkom u školi u Vranju, došlo do nesreće

Učenik petog razreda igrao se puščanim metkom pre početka časa u vranjskoj školi, kada je u jednom trenutku metak udario u metalni deo klupe i aktivirao se. Dečaku amputiran deo prsta, saznaje RTS.

Do nesreće je došlo oko 7.30, u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Vranju.

Kako je RTS-u rečeno u školi, jedanaestogodišnji O. R. bio je sam u kabinetu za likovnu kulturu, gde se pre početka časa igrao metkom. U jednom trenutku metak je udario u metalni deo klupe i aktivirao se.

"On je rekao da je to neka igračka, da je udario kapislom o ekser ili šraf, i da je došlo do eksplozije i tom prilikom je povredio šaku. Istog trenutka sam otrčao u automobil, uzeo prvu pomoć i zaustavili smo krvarenje", rekao je Ninoslav Jordanov, predsednik komisije za bezbednost dece u OŠ "Branko Radičević". 

U međuvremenu je stigla i ekipa Hitne pomoći i dečak je, sa povređenim prstom desne ruke, prevezen u vranjski Zdravstveni centar.

Kako je RTS-u potvrđeno u Zdravstvenom centru, dečak je zbrinut na odeljenjima hirurgije i ortopedije, gde mu je amputiran i operisan deo prsta.

U policiji kažu da je dečak puščani metak pronašao u očevom automobilu.

Uviđaj je u toku.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи