U pošiljci za SAD 17 starih novčića

Carinici su na ispostavi Pošta Beograd u jednoj od pošiljaka adresiranoj na primaoca u Americi pronašli 17 starih novčića za koje se sumnja da bi mogli predstavljati kulutrno blago.

Carinicima je već na prvi pogled bilo jasno da je reč o trgovini, jer je pošiljalac iz Vranja novčiće upakovao u dve plastične kesice, staviši u jednu 12, a u drugu, na kojoj je napisao gratis - pet novčića.

Novčići su otkriveni 20. aprila, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Pretpostavlja se da je reč o starim kovanicama iz rimskog perioda, što će precizno utvrditi stručna ekspertiza.

Carinici su sve češće svedoci trgovine starinama u poštanskom saobraćaju.

Poslednji slučaj kada je sprečeno da deo kulturnog blaga na ovaj način bude iznet iz Srbije, dogodio se početkom aprila, kada je zadržana pošiljka jednog Pančevca koji je antički novac pokušao da pošalje u Toronto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара