Inspektori pravosnažno osuđeni zbog mita i prodaje droge

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po osam, i sedam i po godina zatvora policijske inspektore u Valjevu Dejana Subotića i Milana Ćulafića, jer su primali mito od dilera droge, kao i zbog prodaje kilograma zaplenjenog heroina za 12.000 evra.

Odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu od 11. maja 2017. godine kojom su inspektori osuđeni zbog izvršenja produženog krivičnog dela primanja mita i krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Njima je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog dela od 12.000 evra koju su dužni da u dinarskoj protivvrednosti solidarno plate u korist budžeta suda, kao i iznos od po 7.000 dinara, navodi se u presudi.

Subotić je osuđen, jer je prema presudi, od 2010. godine do 25. avusta 2013. godine kao šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Valjevu, neposredno zahtevao i primio novčanu korist za sebe od osuđivanog prodavca droge G. Đ, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti, kao i da ne izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Za svoje činjenje i nečinjenje je od G. Đ. uzimao po 100 evra nedeljno, zauzvrat mu saopštavajući poverljive informacije o akcijama policije, kao i da li je neko od uhapšenih prijavio G. Đ. da je drogu kupio od njega.

Takođe ni jednom nije izvršio službenu radnju koju je morao da izvrši - pretres stana G. Đ.

Nakon što je G. Đ. izašao sa odsluženja kazne on je nastavio da mu za novac saopštava informacije.

Ćulafić je krajem januara pa do avgusta 2013. godine u Valjevu u zvanju mlađeg policijskog inspektora za suzbijanje maloletničke delikvencije neposredno zahtevao i primio za sebe novčanu korist od svedoka G. Đ. , da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti i da izvrši sve službene radnje koje je morao izvržiti.

Subotić i Ćulafić su takođe osuđeni jer su sredinom maja 2013. godine, od droge koju je policija u Valjevu zaplenila i čuvala, oduzeli jedan kilogram heroina kojem su imali pristup zbog radnog mesta na kojem su bili zaposleni, da bi potom službenim vozilom drogu odneli i prodali je osuđenom G. Đ. za 12.000 evra, koji je on dalje heroin prodavao trećim licima.

Obojica su uhapšeni 2013. a otkaz u policiji su dobili 2016. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво