Optužnica za drogu protiv saradnika Luke Radulovića

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je zbog trgovine drogom optužnicu protiv troje saradnika Luke Radulovića ubijenog u noći između utorka i srede u Beogradu, koji za razliku od njega, nisu priznali krivično delo i koji su i dalje u pritvoru.

Radulović se mesec dana pre ubistva, 9. marta, u ovom slučaju nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina, nakon čega je pušten iz pritvora da na slobodi čeka pravosnažnost presude i izvršenje kazne.

Do toga međutim nije došlo, jer je najpre izbegavao da primi presudu, koju je na osnovu sporazuma doneo Specijalni sud, a pre dva dana je ubijen u jednoj pivnici u centru grada.

Nakon njegovog priznanja tužilaštvo za organizovani kriminal je slučaj protiv ostalo troje okrivljenih prebacilo Višem tužilaštvu koje je 18. aprila podiglo optužnicu protiv njih i prosledilo je Višem sudu u Beogradu.

Optužnicom su obuhvaćeni Nebojša Stošić Dunda, Milka Gajić zvana Milkica i Aleksa Milosavljević.

Na teret im se stavlja po jedno krivično delo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sud produžio pritvor prema svo troje optužnih, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Stošić, Milosavljević i Gajićeva su optuženi da su od maja do hapšenja 25. oktbora 2017. godine kupovali kokanin radi dalje prodaje.

Oni su 25. oktobra uhapšeni u akciji zajedno sa Radulovićem koji je prethodno Milosavljeviću prodao 97,92 grama kokaina, a Stošiću 18, 26 grama. Pretresom stana Milke Gajić pronađeno je još 11, 37 grama kokaina.

Prema sporazumu sa tužilaštvom, Radulović je priznao da je 25. oktobra preprodao 116 grama kokanina, nakon čega je uhapšen, dok je u njegovom stanu pronađeno još 0,25 grama kokaina.

Radulović je policiji poznat kao narko-diler, a široj javnosti kao vozač "bentlija" koji je presekao kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u septembru prošle godine, zbog čega je, u odvojenom krivičnom postupku u Osnovnom sudu, bio optužen za ugrožavanje bezbednosti predsednika.

Njega je tražilo i austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine, ali Srbija ne izručuje svoje državljane.

Što se tiče slučaja "Bentli", pored Radulovića optuženi su i njegovi saputnici iz automobila Miloš Tančev i Stevan Dukić koji su u pitvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu u "Nani" početkom decembra.

Suđenje u slučaju "Bentli" vodiće se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, iako je istragu sprovelo Više javno tužilaštvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво