Napadnuta ekipa Prve televizije u Leskovcu

Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan muškarac nasrnuo na snimatelja i naneo mu povrede glave, preneo je B92. Policija je uhapsila osumnjičenog.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. J. (1977) iz Leskovca osumnjičenog da je jutros napao novinara i snimatelja Televizije "Prva", saopštio je MUP.

Sumnja se da je on pretio ekipi Prve koja je u blizini njegovog lokala imala zakazan intervju, a potom je snimatelja više puta udario u lice i naneo mu lake telesne povrede.
 
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, M. J. je uz krivičnu prijavu priveden zameniku Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.

Povređeni snimatelj je nakon zbrinjavanja u bolnici pušten na kućno lečenje, preneo je ranije danas Tanjug.

UNS i NUNS osudili napad

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je današnji napad na novinara i snimatelja Televizije Prva, prenosi Fonet.

Danilo Mašojević je za UNS ispričao šta se dogodilo. "Parkirali smo vozilo u sporednoj ulici kada je izleteo vlasnik lokala i počeo da viče da to nije parking mesto. Psovao je i pretio nam svojim zatvorskim iskustvom, a onda i svojim automobilom blokirao naše vozilo", rekao je Mašojević za UNS.

"Kada smo krenuli da iz vozila iznosimo kameru i ostalu opremu nasrnuo je na snimatelja, uhvatio ga za ruku i udario u glavu. Ceo napad desio se zbog parking mesta", objasnio je on.

UNS fizički napad i bahato ponašanje prema novinarima smatra nedopustivim, saopštilo je udruženje.

Napad je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво