Zaplenjena vredna musketa na Batrovcima?

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja dve puške i 32 komada municije za lovačku pušku i malokalibarski pištolj, među kojima i musketa, za koju će ekspertiza utvrditi da li je antikvitet.

Ukoliko se ispostavi da je reč o originalnom antikvitetu, što će pokazati stručna ekspertiza, njena vrednost bi mogla da bude veoma velika, saopštila je Uprava carina.

Upućeni tvrde da slični primerci na aukcijama, zavisno od modela i starosti, mogu da dostignu vrednost i do 100.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za ulaznu kontrolu izdvojen automobil holandskih registarskih oznaka, kojim je putovao holandski državljanin turskog porekla. On je carinicima rekao da nema ništa što bi prijavio za kontrolu.

Međutim, na zadnjem sedištu carinik je već na početku pregleda pronašao lovačku pušku i musketu, umotane u belu tkaninu.

Potom je ispod zadnjeg sedišta pronađena i čarapa napunjena sa 27 lovačkih patrona i pet metaka za malokalibarski pištolj.

Putnika je zajedno sa oružjem i municijom preuzela policija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво