Okončana drama ispred Skupštine Srbije

Muškarac koji je pretio da će se ubiti ispred zgrade Skupštine Srbije predao se policiji. Sa sobom je imao repliku pištolja.

15.00 – Nakon što se predao, muškarac odveden na neuropsihijatrijski pregled. RTS nezvanično saznaje da je reč o Miodragu T., bivšem vojnom licu.

14.00 – Drama ispred zgrade parlamenta je okončana, muškarac koji je pretio samoubistvom predao se policiji, javlja reporter RTS-a.

13.55 – Državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković rekla je Tanjugu da M. T. kod sebe nema bombu, već repliku pištolja. Navela je da parlament nije bio evakuisan.

13.45 – Muškarac naoružan ručnom bombom preti da će izvršiti samoubistvo.

Oko 13 časova došlo je do incidenta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, kada je do ulaza u zgradu, svojim vozilom subotičkih registarskih oznaka, došao M. T. (1955).

Kako je saopštio MUP, muškarac je pretio da će izvršiti samoubistvo.

Pripadnik MUP-a pregovarao je sa M. T. oko toga da odustane od svoje namere. Pregovori su trajali sat vremena, nakon čega se on predao policiji.

Reporter RTS-a javlja da je reč o Miodragu T., bivšem vojnom licu, koji je policiji rekao da kod sebe ima bombu i pištolj. Međutim, nakon što se predao, kod njega je pronađena replika pištolja.

M. T. je odvezen na neuropsihološki pregled, nakon čega će biti odlučeno da li će se protiv njega podnositi krivična prijava, ili će mu biti određena mera lečenja.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane je saopštilo da M. T. nije pripadnik Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Radi tačnosti informacije napominjemo da je M. T. završio Vojnu akademiju Kopnene vojske u Jugoslaviji davne 1979. godine. U aktivnoj službi JNA ostao je do 1992. kada je napustio službu na lični zahtev", navodi se u saopštenju.

Oko zgrade parlamenta bile su raspoređene jake policijske snage tokom današnjeg incidenta.

Načelnik Policijske uprave Beograda Veselin Milić naveo je da su policijski službenici MUP-a danas efikasno i operativno reagovali.

"U skladu sa nadležnim tužilaštvom procesuiraćemo dalje mere i radnje, kako bi lična i imovinska sigurnost građana, kako Beograda tako i Srbije, bila u najboljem redu", poručio je načelnik beogradske policije za Tanjug.

Na lice mesta izašli su vatrogasci i vozilo Hitne pomoći, kao i specijalna policijska jedinica za neutralisanje eksplozivnih naprava.

Saobraćaj je u tom delu grada bio blokiran.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво