Razbijena kriminalna grupa u Nemačkoj i Španiji, među uhapšenima i Srbi

Evropska policijska služba (Evropol) saopštila je da je na području Nemačke i Španije uhapšeno 18 osoba različitih nacionalnosti, među kojima i srpske, nakon što je otkrila tonu marihuane, dve fabrike kanabisa i pakete sa novcem.

U zajedničkoj operaciji španske Civilne garde i nemačke Centralne carinske obaveštajne službe pod nazivom "Karambolas", uhapšeno je i ispitano 18 osoba različitih nacionalnosti – hrvatske, nemačke, španske, albanske, jermenske, srpske, sirijske i turske.

Protiv još devet je podneta krivična prijava.

U ovoj operaciji, koju je podržao Evropol, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja se bavila krijumčarenjem droge i drugim nezakonitim aktivnostima širom Evropske unije.

U toj operaciji je zaplenjena tona marihuane, 212.000 evra, oružje, municija i osam vozila.

Kriminalna grupa je krijumčarila marihuanu iz Španije u druge zemlje EU, posebno u Nemačku, putem mreža ćelija uspostavljenim u Malagi i Granadi u Španiji, a vođenih iz Bremena u Nemačkoj.

Ta mreža je tako bila struktuirana da čak i kada bi jednu ćeliju otkrila policija, nezakonito snabdevanje drogom moglo bi i dalje da bude garantovano.

Dve faze operacije hapšenja 

Istraga je počela u junu prošle godine nakon što je nemački građanin, član kriminalne mreže uočen kako nabavlja veliku količinu marihuane na jugu Španije.

Prva faza operacije, bila je rasturanje dve fabrike marihuane koje su otkrivene na jugu zemlje, gde je skoro 100 kilograma marihuane i 172.000 evra u kešu zaplenjeno.

Dva pripadnika Civilne garde su bila teško povređena prilikom hapšenja jednog od članova bande.

Tokom trajanja operacije, Evropol je pružao podršku u vidu informacija i aktivnosti unakrsnih provera, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво