Potvrđena optužnica zbog prevare golmana Stojkovića

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu tužilaštva za organizovani kriminal protiv trojice okrivljenih za prevaru golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića, prilikom prodaje placeva na Čukarici.

Optužnica je potvrđena protiv advokata Vladimira Đurkovića, nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića i fudbalskog menadžera Miroslava Stefanovića.

Đuroviću se optužnicom na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnog dela i krivično delo prevare, a Stefanoviću i Jankoviću samo prevara.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće 14. marta donelo rešenje o potvrđivanju optužnice pošto je zaključilo da skup činjenica koje se navode u njoj i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja su im stavljena na teret.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu u roku od tri dana da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu koji rešenje može da potvrdi ili da ga ukine i naloži dopunu istrage.

Detalji optužnice nisu saopšteni.

Janković, Đurković i Stefanović su bili uhapšeni 7. novembra 2016. godine u jednom beogradskom restoranu, u momentu kad im je Stojković, navodno, doneo 27.000 evra u jednoj koverti.

Funkcioner DSS-a osumnjičen za prevaru

Prema krivičnoj prijavi policije, oni se sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na Čukarici, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

"Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika", navela je tada policija.

Janković je prilikom saslušanja kod tužioca negirao da ima veze sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Stefanoviću nakon hapšenja pritvor nije bio određen, a Janković je pušten da se brani sa slobode nekoliko dana kasnije uz jemstvo od 50.000 evra, koje je za njega položila Demokratska stranka Srbija.

Policija je od osumnjičenih, kako je tada saopšteno, oduzela 27.500 evra za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju, i računarsku opremu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво