Pritvor osumnjičenima za šverc skanka

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca pripadniku granične policije i još dvojici osumnjičenih za krijumčarenje skanka preko granice sa Mađarskom.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor prema N. P., M. K. i D. O., zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na bekstvo i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Ova organizovana kriminalna grupa, za koju se sumnja da se duže vreme bavila krijumčarenjem droge sa područja Srbije ka zemljama Evropske unije, uhapšena je u zajedničkoj akciji MUP-a, SBPOK-a, BIA i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Sva trojica osumnjičenih su iz Novog Kneževca, a prilikom pretresa ukupno je zaplenjeno 10 kilograma i 500 grama marihuane, dva pištolja, 177 komada municije različitog kalibra, kao i novac u iznosu od 700 evra, 9.000 dinara, 1.000 forinti i 20 funti.

Policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni D. O., inače policijski službenik, pronašla 10 paketa sa pet kilograma marihuane, dok je pretresom stana i drugih prostorija u kojima osumnjičeni boravi, pronašla još pola kilograma marihuane.

Pretresom na još dve lokacije na teritoriji Novog Kneževca i Novog Sada pronađeno je još oko pet kilograma marihuane, dva pištolja i 177 komada municije različitog kalibra.

Osumnjičenima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i trgovina opojnim drogama i neovlašćeno nošenje pištolja i municije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара