Preševo, pronađeni lekovi u toaletu autobusa

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 22.000 tableta, mahom lekova za smirenje, po svemu sudeći namenjenih domaćem tržištu, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven u nedelju kada je za kontrolu skenerom izdvojen makedonski autobus koji saobraća na redovnoj liniji Ohrid-Beograd.

Na slici sa skenera uočene su nepravilnosti u toaletu autobusa, a detaljan pregled je pokazao da su sumnje carinika opravdane.

Utvrđeno je da se u toaletu nalazi više od deset velikih kesa sa preko 800 kutija različitih lekova koje su bile prekrivene garderobom i praznim vrećama, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Među krijumčarenim lekovima preovladavaju lekovi za smirenje koji sadrže psihoaktivne supstance "leksilijum", "apaurin", "lorsilan", a u nešto manjim količinama ima i drugih medikamenata, tableta "fero-folik", "ataraeks", "ditropan", masti "airol" i "emla", kao i antibiotika u spreju "viopleks-t".

Kako se niko od putnika nije javio kao vlasnik skrivenog tovara, zaplenjeni lekovi i vozač autobusa predati su u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. mar 2018, 17:50)
anonymous [neregistrovani]

DNK

Da li ste culi za DNK analizu? Vise niko ne mora da "se javlja" kao vlasnik nedozvoljenih predmeta...