Pucnjava u centru Beograda, jedna osoba ubijena, napadač pokušao samoubistvo

U Ruzveltovoj ulici u Beogradu, kod broja 55, došlo je do pucnjave. Napadač je jednu osobu ubio, drugu teško ranio a nakon toga je pobegao sa lica mesta. Kasnije je, sa teškim povredama, pronađen u svom stanu na Zvezdari.

Kako RTS saznaje, do incidenta je došlo kada je bivši radnik upao u prostorije firme "Privredni savetnik – Informacione tehnologije" u Ruzveltovoj ulici i počeo da puca na zaposlene.  

MUP je saopštio da je oko 11 časova bivši radnik te firme N. S. (1987) ispalio više projektila u prvacu dvojice radnika, dok je treći iskočio kroz prozor. 

N. S. je nakon pucnjave pobegao sa mesta događaja, a policija ga je teško povređenog pronašla u njegovom stanu na Zvezdari, pošto je u toj zgradi prijavljen požar.

S opekotinama i teškim povredama glave, nastalim od vatrenog oružja ili gelera, muškarac je prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Nakon hitne medicinske intervencije, u teškom stanju smešten je u jedinicu intezivne nege.  

RTS saznaje da je B. K., na koga je napadač pucao, podlegao povredama, a da je M. F. pogođen u rame. I. R. je iskočio kroz prozor i on je takođe pogođen u rame. Zbog skoka je povredio kičmu, karlicu i oba skočna zgloba.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je bio zaposlen u firmi do prošle nedelje kada je dao otkaz.

Policija je saopštila, da u saradnji s nadležnim tužilaštvom, preduzima sve mere na rasvetljavanju slučaja. 

broj komentara 16 pošalji komentar
(utorak, 13. mar 2018, 00:10)
NG [neregistrovani]

Bivsi radnik PS.IT

Svi koji ste pisali o pravima radnika ste toliko u krivu da niste ni svesni koliko gresite dusu.Radio sam u PS.IT oko godinu dana...od svih firmi u kojima je mogla da se desi tragedija ovo je firma koju to nikad nije smelo da snadje. Ekipa koja je tamo zaposlena je da se samo pozeleti moze, a rukovodeci kadar se ni ne moze nazvati tako jer su ti oni u poslu vise prijatelji i mentori nego sefovi....da li je iko od vas sa celom ekipom sa posla izlazio na redovno druzenje?....Saucesce za poginulog clana i da se ostatak oporavi.Mnogo mi vas je zao ljudi :(

(ponedeljak, 12. mar 2018, 21:52)
Lejla [neregistrovani]

Dao ili dobio otkaz?

Dao otkaz, dobio otkaz - mediji različito izveštavaju, a problem je što ni prva ni druga varijanta ne sme da bude razlog, ili, bolje, okidač za nečije nezadovoljstvo poslodavcem, sistemom, samim sobom i da rezultira ubistvom... Nema opravdanja za ovakve zločine, koliko god bili teški uslovi života i rada. Opravdanja nema, a zločina, iz dana u dan, sve više...

(ponedeljak, 12. mar 2018, 15:58)
Milo [neregistrovani]

Glupost

Ljudska glupost je beskonacna,rece Einstein

(ponedeljak, 12. mar 2018, 15:03)
Гркуапсу [neregistrovani]

Афекат?

Све то што си рекао стоји, осим афекта. Изгубио посао пре два дана, а данас учинио то што је учинио. Имао је два дана да размисли и да се смири. Теретиће га за умишљај.

(ponedeljak, 12. mar 2018, 13:34)
anonymous [neregistrovani]

Odgovor na: Pitanje

Ne, apsolutno niko nema prava da dlaku s glave skine bilo kome zbog bilo čega što ga iznervira.I svakome savetujem da mu svaka fizička akcija bude tek u krajnjoj samoodbrani.Nikako drugačije.Ali čovek nije mašina.Ako ga previše izmučiš, oštetiš bez potrebe, naneseš nepodnošljiv duševni bol ili nenadoknadivu štetu - otkači mu se feder...i eto nesreće.To se u zakonu naziva afekt!Mnogi poslodavci su postali krajnje bahati i bezosećajni.Za njih je radnik predmet za trenutnu upotrebu.Papirna maramica.Ali su i mnogi radnici krajnje bezobzirni u nastojanju da dođu do nezasluženog radnog mesta, bolje pozicije ili bolje plate.Tu je koren svih nesreća u našem društvu.

(ponedeljak, 12. mar 2018, 13:09)
anonymous [neregistrovani]

Stoljpi

A meni su odbili zahtev da imam pistolj sa obrazlozenjem da na adresi na kojoj sam bio prijavljen (nova zgrada, svi se tek uselili) niko ne zna. Ko je ovom coveku odobrio da ima oruzje?

(ponedeljak, 12. mar 2018, 12:52)
anonymous [neregistrovani]

pitanje

a sta znaci ovo cccc covek ostao bez posla, jel to treba da znaci svi koji ostanu bez posla imaju pravo na ovakvo nesto?

(ponedeljak, 12. mar 2018, 12:43)
anonymous [neregistrovani]

Pročitaj šta piše ali do kraja

Kakav kriminalni obračun??? Kakva pojačana kontrola prelaska državne granice?! Zvezdara je negde u inostranstvu?! Piše da ja izvršilac iz Beograda i da je pronadjen u svom stanu na Zvezdari,da je bio zaposlen u pomenutoj firmi..... Pročitajte tekst do kraja pre nego što „raspalite“ po bilo kome.

(ponedeljak, 12. mar 2018, 12:35)
anonymous [neregistrovani]

Drzava

Da bi se izbegli ovakvi nemili dogadjaji, država mora da povede računa o pravima radnika i načinu na koji se to pravo može ostvariti.

(ponedeljak, 12. mar 2018, 12:29)
Petar [neregistrovani]

Obespravljeni radnici

Prava radnika trenutno su na možda na najnižem nivou u zadnjih sedamdeset godina, a "sistem" je takav da i to malo prava koje imaju teško mogu da ostvare. Zato ne čudi sto radnici uzimaju pravdu u svoje ruke. Nažalost u takvoj situaciji često stradaju nevini.