Tužilaštvo traži pritvor za policajce zbog pljačke 1997.

Viši javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv trojice osumnjičenih za razbojništvo 1997. godine, povodom koje je kidnapovan Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio.

Nakon 21 godinu istrage, uhapšeni su aktivni pripadnik Žandarmerije Saša Đajić (44) i penzionisani policajac Milan Radukić (55), dok je treći osumnjičeni u ovom slučaju Goran Ristić već u pritvoru zbog drugih krivičnih dela.

Đajić i Radukić saslušani su u tužilaštvu povodom krivičnog dela razbojništvo, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Ristić će, kako je dodala, biti ispitan naknadno.

Nakon saslušanja tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njih zbog krivičnog dela razbojništvo i predložilo Višem sudu da Đajiću i Radukiću odredi pritvor zbog bojazni da će uticati na svedoke i da će doći do uznemirenja javnosti, precizirala je Sekulićeva.

Prema saopštenju policije, postoje osnovi sumnje da su pomenuta trojica osumnjičenih Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na napoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka, navela je policija.

Mediji su preneli da je u ovom delu učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", sada pokojni Zoran Vukojević.

Stevaniću su navodno prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili su ga u "golf 2", za čijim je volanom bio Ristić i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu mladić rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Mediji pišu da je ova - prva otmica klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, razrešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, do detalja opisao događaje.

Nesrećni mladić, tokom čije otmice su "zemunci" opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998.

Uhapšeni su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво