Lukovac osuđena zbog primanja mita od filmadžija

Viši sud u Novom Sadu osudio je na tri godine zatvora nekadašnju službenicu Sekretarijata za kulturu Pokrajinske vlade Slavicu Lukovac zbog primanja mita koji je mahom zahtevala od ljudi iz sveta filma.

Portparol suda Ivana Karapandžić precizirala je za Tanjug da je Lukovac (60) u sredu osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog sedam izvršenih krivičnih dela primanje mita.

To je druga prvostepena presuda kojom je Lukovac osuđena na istu zatvorsku kaznu, pošto je prvu ranije ukinuo Apelacioni sud i naložio da joj se suđenje ponovi.

I na ovu presudu Lukovac kao i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Tužilaštvo je tereti da je od aprila 2012. godine do januara 2013, u svojstvu službenog lica – samostalnog stručnog saradnika za oblast kinematografije i pozorišnog stvaralaštva i sličnim poslovima u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje Vojvodine zahtevala poklon i novac i primila pare da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju bi i inače morala da izvrši.

Prema pisanju medija, među oštećenima su poznata imena domaćeg filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, kao i neki producenti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи