Hapšenja zbog primanja i davanja mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijsku službenicu i zaposlenu u Sekretarijatu za Upravu grada Beograda, osumnjičene da su zloupotrebivši službeni položaj omogućile stranim državljanima upis u knjigu državljana Republike Srbije, iako neki od njih nisu ispunjavali zakonom predviđene uslove.

Hapšenje je sprovedeno po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene počinile krivična dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita, saopštio je MUP.

Uhapšene su policijska službenica Uprave za upravne poslove G. R. (1970) i službenica Sekretarijata za Upravu grada Beograda, Odeljenja za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izborna prava – Stari grad A. P. (1967) (u ranijem saopštenju MUP-a bilo je greškom navedeno da je uhapšena A. P. službenica matičnih evidencija opštine Stari grad).

Policija je uhapsila i dvoje građana Lj. N. (1952) i M. Z. (1962), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su G. R. i A. P., u dužem vremenskom periodu od osumnjičenih građana primale poklone, kao i novac u iznosu od 100 do 500 evra kako bi stranim državljanima omogućile upis u knjigu državljana Republike Srbije i donošenje rešenja po ubrzanom postupku, iako neka od tih lica nisu ispunjavala zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

broj komentara 0 pošalji komentar