Poreskom utajom oštetio budžet za 14,8 miliona dinara

U koordiniranoj akciji Poreske uprave, Poreske policije i MUP-a uhapšeno je odgovorno lice privrednog subjekta iz Kragujevca zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje, čime je oštetio budžet Republike Srbije za 14,8 miliona dinara.

Osumnjičeni je tokom 2017. godine ostvario promet u iznosu od 40.432.100 dinara koji nije evidentirao u poslovnim knjigama i nije obračunao i platio PDV u ukupnom iznosu od 8.086.420 dinara, saopštila je Poreska uprava.

Potom, ostvareni prihod od 57.500.620 dinara nije uplatio na tekući račun privrednog društva, a izbegao je obračun i plaćanje poreza na zarade i doprinose u ukupnom iznosu od 6.764.211 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи