Odbijena žalba, Marjanoviću potvrđeno produženje pritvora

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku i potvrdio produženje pritvora Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pošto je odbio žalbe njegove odbrane.

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je taj Apelacioni sud potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je Marjanoviću nakon podizanja optužnice za još 30 dana produžen pritvor.

Marjanoviću je 12. februara krivično vanpretresno veće Višeg suda produžilo pritvor zbog uzmnemiranja javnosti, a nakon isteka 30 dana, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 9. marta Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. 

Nekoliko njegovih advokata već je poslalo odgovore na optužnicu Višem sudu, koji će je preispitati optužnicu i odlučiti o njenom potvrđivanju.

Marjanović se tereti da je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

On je optužen da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. 

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво