Tužilaštvo preuzelo slučaj "dron"

Više javno tužilaštvo preuzelo je slučaj zbog kojeg je u nedelju Vojna policija uhapsila dvojicu Amerikanca i dve Ukrajinke koji su dronom snimali objekte Generalštaba i naložilo prikuljanje potrebnih obaveštenja povodom tog događaja, rečeno je "Tanjugu" u tom tužilaštvu. Krivične prijave policija za sada nije podnela ni protiv jedne osobe.

Ukrajinske državljanke su puštene na slobodu, prema ambasadi Ukrajine u Beogradu, dok za privedene državljane SAD nema zvaničnih potvrda o puštanju.

Portparolka Višeg tužilaštva Tatajana Sekulić rekla je za Tanjug da je tužilaštvo podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provere šta se "kritičnom prilikom dogodilo" i pojasnila da je u toku predistražni postupak.

To znači da se tek utvrđuje šta i kako se dogodilo, kao i da nema krivičnih prijava protiv bilo koje osobe.

Tek kada se okonča predistražni postupak, biće odlučeno da li će se pisati krivične prijave, protiv koga i za koje krivično delo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedeljak da su pripadnici Vojne policije, u toku nedelje i ponedeljka lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

Amerikanci i dve Ukrajinke uhapšeni su u nedelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom, a istog dana su prema pisanju medija, u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni Britanka i Avganistanac sa italijanskim pasošem, dok su kod Novog Sada vojni policajci priveli par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu "Petrovaradin".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се