Prištinski mediji: Ostavka predsednika Osnovnog suda Kosovske Mitrovice

Nikola Kabašić, predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, podneo je ostavku, javlja prištinski portal "Klan Kosova" pozivajući se na neimenovane izvore. Navodi se da je njegova ostavka predata kosovskom pravosudnom veću koje rasporavlja o njoj, kao i da još nisu poznati razlozi ostavke.

Klan Kosova navodi da je Kabašić postavljen na funkciju predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko meseci u skladu sa sporazumom iz dijaloga Beograda i Prištine koji se odnosi na integraciju pravosuđa na severu Kosova u prištinske institucije.

Kabašić je ostavku podneo nakon što je juče za insajder.net, u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, izneo različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mesta ubistva, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij izneo glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Sulja je rekao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво