Prištinski mediji: Ostavka predsednika Osnovnog suda Kosovske Mitrovice

Nikola Kabašić, predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, podneo je ostavku, javlja prištinski portal "Klan Kosova" pozivajući se na neimenovane izvore. Navodi se da je njegova ostavka predata kosovskom pravosudnom veću koje rasporavlja o njoj, kao i da još nisu poznati razlozi ostavke.

Klan Kosova navodi da je Kabašić postavljen na funkciju predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko meseci u skladu sa sporazumom iz dijaloga Beograda i Prištine koji se odnosi na integraciju pravosuđa na severu Kosova u prištinske institucije.

Kabašić je ostavku podneo nakon što je juče za insajder.net, u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, izneo različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mesta ubistva, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij izneo glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Sulja je rekao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 14. feb 2018, 18:25)
anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Pokušavaju da svale sve na nas .