Tahiri: Neverovatan napredak u istrazi ubistva Ivanovića

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri ističe da je kosovska vlada veoma zainteresovana da reši ubistvo lidera SDP-a Olivera Ivanovića. Dodaje da je došlo do neverovatnog napretka u istrazi.

Abeljard Tahiri napominje da je kosovsko ministarstvo pravde uputilo četiri pismena zahteva Vladi Srbije u vezi sa ubistvom Ivanovića, ali još nijedan odgovor nije stigao.

"Tokom ove nedelje, poslaćemo još jedan zahtev vlastima u Beogradu, gde ćemo ih upitati o statusu poslatih zahteva. Da li postoji volja da odgovore ili kako stoje stvari?", istakao je Tahiri za Radio Slobodna Evropa, dodajući da je Kosovo zainteresovano za saradnju.

"Veoma smo zainteresovani da počinioce ovog slučaja suočimo s pravdom. Počinjen je neverovatan napredak u tom pravcu", dodao je Tahiri.

RSE podseća da su u subotu uhapšena dva pripadnika kosovske policije u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da su izvršili krivično delo "manipulacije dokazima u slučaju Olivera Ivanovića".

Zamenik komandanta policije za sever Besim Hoti potvrdio je za RSE da su istovremeno suspendovani na 48 sati.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 13. feb 2018, 08:33)
anonymous [neregistrovani]

Trebamo biti suzdrzani

Ne treba se uvek sve povezivati jedno sa drugim. Ne zelim nikog da stitim, ali ovde se radi o pronalasku ubica i njihovog motiva. Ne bi trebalo mesati ono sto se desavalao na KIM prethodnih godina i unapred davati presude. Dobro je sto Beograd i Prisitna saradjau po ovom pitanju pa ce rezultati na osnovu dokaza pokazati ko i zasto je kriv.

(utorak, 13. feb 2018, 04:49)
R.S.K Benkovac [neregistrovani]

Nista ne iznenadjuje

Jer istina je voda duboka...ne treba trcati pred rudu.

(ponedeljak, 12. feb 2018, 22:24)
anonymous [neregistrovani]

sve transparentno

Neka Pristina objavi javno spomenuta 4 zahteva upucenim organima srbije!

(ponedeljak, 12. feb 2018, 21:06)
Лучо Русофил [neregistrovani]

Знали смо да ће хапсити Србе

Српска гробља и светиње СПЦ које су срушили Албанци хапсили су Србе за све су Срби криви можда су сами себе протерали и запалили села.