Beogradu dostavljena dokumentacija o Ivanoviću iz Prištine

Posredstvom Kancelarije Euleksa u Beogradu, Priština je danas Ministarstvu pravde dostavila dokumentaciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Dokumentacija sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja, i biće prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kosovski ministar pravosuđa Abelard Tahiri rekao je da su Beogradu poslati izveštaji o obdukciji, balističkom nalazu i izveštaj i fotografije sa lica mesta.

Tahiri je za portal Albeu rekao da su informacije Beogradu poslate 5. februara preko Kancelarije specijalnog predstavnika EU u Prištini.

"Na osnovu dogovora koji je postignut 2013. godine, a dopunjen oktobra 2015, proces saradnje sa Srbijom u oblasti pravosudne saradnje traje. Ne možemo direktno da komuniciramo sa srpskim vlastima, pa se naše informacije prosleđuju preko Kancelarije specijalnog predstavnika EU na Kosovu, na način na koji i vlasti u Srbiji prosleđuju svoje zahteve", naveo je Tahiri.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je na dan ubistva Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, 16. januara, da mu kosovski organi dostave kopije zapisnika o uviđaju, foto-dokumentaciju, skice lica mesta, kao i sve druge podatke koji mogu biti od značaja za rasvetljavanje krivičnog dela.

Posle deset dana, 26. januara, Tužilaštvo je uputilo još jedan zahtev za uzajamnu pravnu pomoć, kojim je traženo više dokaza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво