Beogradu dostavljena dokumentacija o Ivanoviću iz Prištine

Posredstvom Kancelarije Euleksa u Beogradu, Priština je danas Ministarstvu pravde dostavila dokumentaciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Dokumentacija sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja, i biće prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kosovski ministar pravosuđa Abelard Tahiri rekao je da su Beogradu poslati izveštaji o obdukciji, balističkom nalazu i izveštaj i fotografije sa lica mesta.

Tahiri je za portal Albeu rekao da su informacije Beogradu poslate 5. februara preko Kancelarije specijalnog predstavnika EU u Prištini.

"Na osnovu dogovora koji je postignut 2013. godine, a dopunjen oktobra 2015, proces saradnje sa Srbijom u oblasti pravosudne saradnje traje. Ne možemo direktno da komuniciramo sa srpskim vlastima, pa se naše informacije prosleđuju preko Kancelarije specijalnog predstavnika EU na Kosovu, na način na koji i vlasti u Srbiji prosleđuju svoje zahteve", naveo je Tahiri.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je na dan ubistva Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, 16. januara, da mu kosovski organi dostave kopije zapisnika o uviđaju, foto-dokumentaciju, skice lica mesta, kao i sve druge podatke koji mogu biti od značaja za rasvetljavanje krivičnog dela.

Posle deset dana, 26. januara, Tužilaštvo je uputilo još jedan zahtev za uzajamnu pravnu pomoć, kojim je traženo više dokaza.

broj komentara 0 pošalji komentar