Težak udes u centru Beograda, 16 povređenih

U Ulici kneza Miloša došlo je do sudara kamiona, autobusa i putničkog vozila. Povređeno je 16 osoba, od kojih je dvoje životno ugroženo.

Do sudara je došlo oko pola šest, kod zgrade "London", u centru Beograda.

Kako javlja reporter RTS-a sa lica mesta, sudarili su se gradski autobus na liniji 74, kamion za dostavu hrane i putnički automobil.

Nesreća se dogodila kada je putnički automobil udario u autobus, koji je potom udario u semafor, te je semafor pao na kamion.

U Urgentnom centru zbrinuto je 16 pacijenata, od kojih je dvoje životno ugroženo, kaže šefica ambulante za reanimaciju Urgentnog centra u Beogradu Marija Milenković.

Dva pacijenta su u ambulanti reanimacije, u kojoj se zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti.

"Oba pacijenta imaju povredu koštano-zglobnog sistema, gornjih i donjih ekstremiteta. Jedan je odmah upućen u operacionu salu sa povredama unutrašnjih organa trbuha, a drugi u jedinicu intenzivnog lečenja", dodala je doktorka Milenković.

Prema njenim rečima, od ostalih 14 pacijenata, koji su pregledani po protokolu za traumu, 13 je pušteno na kućno lečenje, a jedan je upućen na Maksilofacijalnu hirurgiju.

"Povređeni su starosne dobi od 25 do 60 godina", kaže Milenković.

Prema ranijim informacijama, teške povrede konstatovane su kod tri osobe – kod vozača autobusa i još dvoje iz automobila.

Na licu mesta su intervenisale četiri lekarske ekipe Hitne pomoći i jedna transportna.

Zbog istrage i zbrinjavanja putnika, saobraćaj u tom delu grada bio je obustavljen.

Ekipe "Beogradputa" popravljaju semafor i on će biti u funkciji do 11 časova. Do tada saobraćaj na raskrsnici reguliše saobraćajna policija, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара