Narko-diler izručen Srbiji iz Brazila

Beograđanin Goran Nešić (47) sredinom prošle sedmice izručen je Srbiji iz Brazila i odmah je upućen u požarevački zatvor Zabela na izdržavanje osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog šverca 24,5 kilograma heroina, saznaje Tanjug.

Nešić je u Brazilu uhapšen 2011. godine u velikoj akciji "Niva" brazilske federalne policije i kao i srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pod okriljem američke DEA, a za njim je u to vreme uveliko na snazi bila i poternica Srbije.

Nakon tog hapšenja Srbija je zatražila njegovo izručenje radi izvršenja kazne kojom je u odsustvu osuđen povodom optužbi da je 2001. godine organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske namenjen tržištu Srbije, Holandije i Švajcarske.

Brazil je usvojio molbu Srbije za izručenje i odobrio ekstradiciju, koja je izvršena prošle sedmice.

S obzirom na to da je u pirotskom sudu osuđen u odsustvu zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nešić ima pravo da traži da mu se ponovi suđenje.

Nešić je utočište našao u Latinskoj Americi, i, kako pišu naši mediji, visoko se pozicionirao u lestvici narko-dilera.

Prema podacima brazilske policije, Darko Šarić i Nenad Stojanović Keka "bili su samo zaposleni u klanu koji je formirao Goran Nešić", navode srpski mediji.

Šariću se pred Specijalnim sudom u Beogradu ponavlja suđenje za šverc više od tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a Stojanović nema zvaničnu poternicu, mada se u javnosti pominje kao "vođa novobeogradskog klana".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво