Huligani iz Splita se nagodili sa tužiocem, zatvorske kazne od četiri do šest meseci

Petorica huligana iz Splita koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje tokom utakmice Crvena zvezda – Partizan u Beogradu zaključila su sporazum sa Višim javnim tužilaštvom, prema kojem su priznali krivicu za kazne od četiri do šest meseci zatvora, koje treba da odsluže u Srbiji.

Istim sporazumom, koji treba presudom da potvrdi Viši sud u Beogradu, predviđeno je da nakon odsluženja kazni Splićani budu proterani iz Srbije, sa zabranom ulaska od pet godina, rekla je branilac nekoliko okrivljenih Maja Trkulja Tanjugu.

Šesti osumnjičeni Splićanin, Damir Tovarević, nije potpisao sporazum sa Tužilaštvom.

Trkulja je precizirala da su se okrivljeni do sada branili ćutanjem, ali da su danas izneli svoju odbranu pred tužiocem i priznali krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, što je bio uslov za zaključenje sporazuma.

Prema nagodbi sa tužiocem, Hrvoje Baković, Stjepan Mihovilović i Ante Firić priznali su krivicu za kazne od po šest meseci zatvora, Jakov Podrug za kaznu od pet meseci, a Ivan Mišković za četiri meseca zatvora.

Ti hrvatski državljani uhapšeni su nakon nereda na beogradskom derbiju sredinom decembra prošle godine.

Viši sud u Beogradu im je 15. januara produžio za još 30 dana pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара