Više pokušaja ilegalnih prelazaka granice poslednjih dana

Carinici su juče u tri kontrole na prelazima ka Hrvatskoj sprečili pokušaj 12 migranata da ilegalno pređu državnu granicu i uđu u EU, a kako ocenjuju, čini se da je poslednjih dana trend ilegalnih migracija u porastu, saopštila je Uprava carina. 

Kako navode, tokom jučerašnjeg dana zabeležena su dva takva slučaja na prelazima Šid i Batrovci. 

"Čini se da je poslednjih dana trend ilegalnih migracija u porastu, pa su tako carinici u tri kontrole na prelazima ka Hrvatskoj sprečili pokušaj 12 migranata da ilegalno pređu državnu granicu i uđu u EU", navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju, juče je u ranim jutarnjim časovima, na graničnom prelazu Šid zaustavljen kamion bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske u Sloveniju prevozio tovar brusketa. 

Vozač tog kamiona je, navode, carinskim službenicima rekao da sumnja da se u tovarnom delu nalaze ilegalni migranti, pošto je sajla kamiona oštećena. 

Ubrzo je utvrđeno da je njegova sumnja opravdana, jer su carinici u prikolici među brusketima zatekli i trojicu mladića iz Avganistana.

Istog dana, tokom popodneva, na graničnom prelazu Batrovci takođe je zaustavljen kamion bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio delove za kranove iz Bugarske u Sloveniju. 

"Kamion je detaljno pregledan na mobilnom skeneru, a na slici se jasno videlo šest ljudskih silueta u tovaru robe. Reč je o petorici Avganistanaca i jednom Pakistancu", objašnjavaju carinici.

Podsećaju i da su proteklog vikenda na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, carinski službenici sprečili pokušaj još tri Avganistanca da ilegalno pređu na teritoriju Hrvatske. 

Carinici su ih, kažu u Upravi, zatekli u kamionu, opet bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tovar "koka-kole" namenjen francuskom tržištu. 

Podsećaju da su carinici samo tokom 2017. godine sprečili oko 850 migranata u pokušaju da nelegalno pređu granicu, najčešće kao "slepi putnici" skriveni u tovarima kamiona. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи