Tužilaštvo iz Mitrovice najavilo saradnju sa beogradskim

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži podatke koje poseduje u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

U odgovoru kosovskog ministarstva pravde upućenom Ministarstvu pravde Srbije ističe se da će tužilaštvo pružiti sve podatke sa kojima bude raspolagalo "kako bi se na koordinirani način sprovela istraga povodom ubistva Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci tog krivičnog dela".

Odgovor kosovskog ministarstva je dostavljen preko Euleksa, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde Srbije.

Takođe, u odgovoru se navodi da će izveštaj sa uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon što isti budu sačinjeni.

Pored toga, Tužilaštvu za organizovani kriminal je upućen i zahtev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi zapaljenog vozila koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

U međuvremenu je Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo da je dobilo zahtev Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici za uzajamnu pravnu pomoć u cilju provere određenih podataka i okolnosti koje mogu biti od značaja za dalje vođenje istrage u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saopšteno je iz tužilaštva.

Ovaj zahtev se odnosi na pružanje informacija u vezi zapaljenog vozila.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je ukazalo i da mu je preko misije Euleks i Ministarstva pravde Srbije dostavljen i akt Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, kojim je izražena spremnost da mu pruži sve podatke i informacije kojima će raspolagati u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Tužilaštvo za organzivani kriminal je nakon ubistva Ivanovića istog dana pokrenulo predistražni postupak i dalo naloge BIA i MUP-u da prikupe potrebne informacije i obaveštenja povodom krivičnog dela terorizama u pravcu rasvetljavanja Ivanovićevog ubistva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво