Sputnjik: Naoružani Albanci privedeni kod Lapljeg Sela; KPS demantuje

Kosovska policija je u jednoj kafani u gračaničkom selu Livađe, većinski nastanjenom Srbima, od šestorice Albanaca oduzela dva pištolja, municiju i dva noža, preneo je "Sputnjik". Međutim, kosovska policija tvrdi da nije bilo hapšenja.

Sputnjik navodi da je kosovska policijska služba saopštila da su kod osumnjičenih, pored oružja, pronađene i dve metalne šipke.

Osumnjičeni Albanci su, piše Sputnjik, posle saslušanja kod nadležnog tužioca pušteni na slobodu i protiv njih će biti pokrenuta redovna procedura.

Međutim, prištinski Ekspres prenosi da je vest o hapšenju šestorice Albanaca lažna, kao i da nije bilo nikakvog oduzimanja oružja.

Kosovska policija je za taj list navela da je situacija stabilna i da nijedan pištolj nije oduzet.

Prema informaciji obavljenom na sajtu RTK, policija objašnjava da je samo zaustavila civilno vozilo koje je sprečavalo kretanje delegacije Srbije.

Prema saopštenju policije, oko 13.05 minuta, policijsko vozilo koje se nalazilo na čelu pratnje delegacije Srbije, koja se kretala ka Gračanici, na izlazu sa auto-puta kod Vetrernika, zaustavilo je civilno vozilo koje je sprečavalo prolaz zvaničnim kolima.

"Vozač automobila je priveden, dok je delegacija nastavila po agendi bez incidenata. Ne radi se o pronalaženju naoružanja. Treba dodati da se ne radi o pratnji predsednika Srbije, pošto je on u isto vreme bio u Mitrovici", navodi se u saopštenju policije. 

Selo Livađe graniči se sa Lapljim Selom, u kojem popodne boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posete Kosovu i Metohiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво