Ponovo zapaljena letina srpskim povratnicima u opštini Istok

Povratničkoj porodici Savić, u selu Koš kod Istoka noćas su zapaljeni seno i slama, što je treći slučaj paljenja letine srpskim povratničkim porodicama na Kosovu i Metohiji unazad nedelju dana.

Porodica Milana Savića je za prehranu stoke obezbedila oko 150 bala sena i slame.

"Vatra je izbila dva sata posle ponoći. Seno je potpuno izgorelo, kao i veći deo slame. Vatrogasci su intervenisali, ali je veći deo letine izgoreo", preneli su RTS-u žitelji Koša.

U tročlanoj povratničkoj porodici Savić niko ne radi. Poljoprivreda im je sastavni deo egzistencije. U Koš su se vratili 2005. godine.

U selu je 16 povratničkih porodica.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 13:27)
anonymous [neregistrovani]

Auu

Ja mislim da to rade jedni te isti.Treba da se mestani oraganizuju da odrzavaju straze i kada nekoga ohlade onda ce se resiti problem.Sada trebaju povratnici da se vise ucvrste za opstanak jer ta bagra pokusava na takav nacin da vas rasele.Zao mi je te ljude kojima ucinjena steta pozdrav i izdrzite budite jaki .

(subota, 13. jan 2018, 11:38)
anonymous [neregistrovani]

Rodno selo moje majke

Kos je rodno selo moje majke.Iz sela su sedamdesetih godina prošlog veka masovni odlazili u gradove centralne Srbije.Narod je bio stalno pod ovakvim pritiscima.Dedu moje majke su zadavili za svetog Jovana na njegovu slavu Albanci.Familija nije smela slučaj ni da prijavi.I tako su polako odlazili iz Kosa po svetu.A za njima i ostali veliki brij Srba.Veliki deo njih još nije prodao zemlju.Prodjose tolike godine a Albanci po svome ne zato sti su hrabri već zato sto ćutimo!

(subota, 13. jan 2018, 11:09)
anonymous [neregistrovani]

Neko mora da plati

Sve to treba traziti ali ostro u Brisel i u Vasington.

(subota, 13. jan 2018, 10:55)
anonymous [neregistrovani]

Stranci i diplomati

Koji mudruju i prave se da ništa ne vide i ne čuju.

(subota, 13. jan 2018, 10:37)
anonymous [neregistrovani]

Dokle vise?

Ovo neko mora da plati