Pukovnik osumnjičen za zloupotrebu položaja priznao krivicu

Pukovnik koji je u Vojsci Srbije radio kao logističar, na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu priznao je krivična dela za koja se tereti, zbog čega tužilaštvo nije tražilo od suda da mu se odredi pritvor, saznaje "Tanjug".

Osumnjičeni pukovnik je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, ali mu je odlukom suda oduzet pasoš.

Tužilaštvo i sud su zaključili da nema razloga za pritvor jer ne može da ponovi krivično delo pošto je suspendovan, a ne može ni da utiče na svedoke jer je priznanje dokaz više pravne snage od svedočenja.

Osumnjičeni pukovnik je jutros saslušan u tužilaštvu povodom sumnji da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Odluku o predloženoj meri zabrane u narednim satima doneće sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Pukovnik je uhapšen nakon višemesečne akcije Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je u četvrtak iz Ministarstva odbrane.

Akcija je izvršena po nalozima nadležnih tužilaštva u Beogradu i Novom Sadu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи