Zbog požara u "Laundžu" 12 godina robije

Prvostepenom odlukom Okružnog suda u Novom Sadu Miloš Malešev osuđen na 12 godina zatvora zbog izazivanja požara u novosadskom kafiću "Laundž".

Osim Maleševa, koji je osuđen na 12 godina zatvora, Bojan Kulačanin (22) osuđen je na pet, a suvlasnici kafića Tamaš Kolar (28) i Srđan Bovan (33) na po 10 godina zatvora, saopštila je sudija Zlata Rodić-Knežević.

Prvooptuženi Malešev se u optužnici teretio da je u prizemlju tog objekta upaljačem izazvao požar, koji se zbog zapaljivih materijala u enterijeru brzo širio stepeništem zahvatajući sprat na kojem su se nalazili gosti kafića.

Kulačanin je osuđen zbog pomaganja Maleševu posle izvršenja krivičnog dela, dok su vlasnici "Laundža" Kolar i konobar Bovan proglašeni saizvršiocima teškog krivičnog dela zbog toga što nisu preduzeli neophodne mere za zaštitu od požara i poslovanje kafića po odgovarajućim propisima.

U požaru u novosadskom kafiću "Laundž" 17. februara ove godine živote je izgubilo osmoro mladih ljudi, a dvoje je teško povređeno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво