Na Batrovcima zadržano 14,5 tona lizalica i bombona

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Batrovci zadržali tovar od preko 14,5 tona konditorskih proizvoda za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Prekršaj je otkriven juče kada je na prelaz stigao kamion hrvatskih registarskih oznaka natovaren sa gotovo 1.400 koleta robe. 

Na osnovu analize rizika kamion je izdvojen za detaljan pregled koji je obavljen u magacinu u Šidu.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u tovaru nalazi 96.000 lizalica "Disney Frozen Snow Pop" i 90.000 gumenih bombona "Frozen Gummy roll Popping", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Ovo je drugi put u poslednjih mesec dana da se na istom graničnom prelazu zadržavaju tovari proizvoda u čiju se originalnost, pa samim tim i zdravstvenu ispravnost, sumnja.

U konkretnom slučaju, carinici su posumnjali u originalnost žiga na ambalaži, kao što je to bio slučaj i sa tovarom pakistanskih karamel bombona zadržanih 1. decembra na istom prelazu. 

Zbog toga su i preduzeli mere koje predviđa zakon - prekinuli su carinski postupak i o slučaju obavestili zastupnika prava intelektualne svojine pomenutog brenda, kao i uvoznika spornog tovara.

broj komentara 0 pošalji komentar