Tužilaštvo ispituje nabavku beogradske jelke

Više tužilaštvo već ispituje javne nabavke koje su povezane s kompanijom "Kip lajt", a među njima i nabavku novogodišnje jelke po ceni od 83.000 evra za Beograd, rečeno je "Tanjugu" u tom tužilaštvu.

U Tužilaštvu preciziraju da im je nedavno stigla krivična prijava protiv kompanije "Kip lajt", te da je počelo da prikuplja potrebna obaveštenja u vezi s tom kompanijom, koja se odnose na sve sporno o čemu se pisalo.

Kompanija za dekorativnu i javnu rasvetu "Kip lajt" saopštila je juče da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima, ukoliko se sa tim složi i gradska uprava.

Prethodno je gradonačelnik Siniša Mali u gradskom parlamentu rekao da će raskinuti ugovor o nabavci pomenute jelke zbog visoke cene.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 23. dec 2017, 18:25) - Marko [neregistrovani]

Tacno

Tacno tako! Prodavac je mogao traziti i 2 miliona za jelku. To je njegovo pravo.

Ovde se postavlja pitanje, ko je platio bre ove pare za ovu jelku?

Prodavac nije niti kriv, niti duzan!

(subota, 23. dec 2017, 17:53) - anonymous [neregistrovani]

Ko je ovo odobrio?

Evo lepo kažete u tekstu: "Кип лајт" саопштила је јуче да је спремна да споразумно раскине уговор са Градом Београдом о набавци новогодишње јелке Kao građanina ovog grada baš me briga za taj Kip Lajt, mogli su da traže i milijardu. Nego ko je ispred Grada Beograda odobrio i potpisao tu pljačku?

(subota, 23. dec 2017, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

Da li je vec placena

Niko da kaze da li je jelka vec placena.

(subota, 23. dec 2017, 11:09) - Радан [neregistrovani]

договор кућу гради

Продавац је могао да тражи и милион евра. Али суштинско питање је ко је наручио и био спреман да плати толике паре за јелку?

(subota, 23. dec 2017, 07:10) - Srđan [neregistrovani]

I treba da ispituje, svaki kriminal, pa i ovaj, koji je očigledan

I treba da ispituje !!! Tu svakako nisu ni čista ni poštena posla. A to što sada kao poklanjaju tu jelku, to nije iz dobrote već nemaju kome da je prodaju i plaše se kazne koja bi bila mnogo veća od tih 83.000 evra !!!

(subota, 23. dec 2017, 02:27) - anonymous [neregistrovani]

Ispituje? Prikuplja?

Majke vam, šta tu ima da se ispituje i prikuplja? Zna se ko je definisao uslove tendera, zna se ko je bio u komisiji koja je prihvatila cenu od 83000 evra kao normalnu za jelku. Ostaje samo da ih sve pohapsite i bacite na robije.

(subota, 23. dec 2017, 01:21) - nezadovoljstvo [neregistrovani]

objasni

Postovani gospodine Mali objasnite: Kako je takav ugovor mogao da se sklopi? Ko ga je potpisao? I zasto je dozvoljeno da se potpise?

(petak, 22. dec 2017, 22:02) - Dragoljub [neregistrovani]

Konacno !

Konacno da se neko pomakne i da malo pruzi nade narodu , da se Srbija ubuduce nece moci tek tako mafijaski da se pljacka!?
Svakodnevno nam buše mozak sa raznoraznim paprenim dzakonojima, "svetlucaju" pred kamerama i oduševljavaju se sa fontanama, fantomkama, kranovma, raskopavanju grada..i to sve "patriotski bez ikakvih primanja mita, provizije i još svašta uzgred? Ne, nijedan jedini tender nije cist vec samo formalitet i zamazivanje ociju gradjanima za vec unapred dogovoren posao ! Nadam se da Vucic nece imati osnove da opet gurne sveto pod tepih kao do sada !?

(petak, 22. dec 2017, 21:56) - anonymous [neregistrovani]

Poklon

Sad hoce da poklone nesto sto su hteli da naplate 83000 evra...