Huligani se branili ćutanjem, sudija im odredio pritvor

Petorici huligana koji su došli iz Hrvatske i učestvovali u neredima tokom "večitog" derbija u Beogradu određen je pritvor, dok se šesti nalazi u bolnici. Oni su se tokom saslušanja branili ćutanjem.

Sekretarka suda Tanja Koljenšić Milenković rekla je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je protiv osimnjičenih M. S., T. D., B. H., P. J. i M. I. R. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Pritvor im je, kako je dodala, određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prebačeni su u Okružni zatvor u Beogradu.

Prethodno su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem. Šesti osumnjičeni još se nalazi u bolnici.

Portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić je ranije navela da su svi osumnjičeni strani državljani.

Portal Slobodna Dalmacija piše o tome kako je došlo do incidenta. Navodi se da je jedna grupa na južnoj tribini, sa belim trakama oko rukava kao znakom raspoznavanja, počela da baca baklje prema drugim navijačima.

U prvim momentima je delovalo da su to Zvezdini navijači koji su došli da se sukobe sa "grobarima". Međutim, ubrzo je postalo jasno da je reč o obračunu frakcija navijača Partizana i borbi za prevlast na tribini.

Hrvatski portal navodi da su u sukobu učestvovali "plaćenici" iz drugih zemalja: Grčke, Bugarske i Hrvatske.

Petorica momaka su krenula iz Splita automobilom na utakmicu. Neki od njih su teško povređeni u obračunu na južnoj tribini.

Ante Firić ima hematom na mozgu i ubodnu ranu na leđima. Damiru Tovaroviću su konstatovani nagnječenje mozga i prelom vilice. Stjepanu Mihoviloviću je slomljen nos, dok je Jakov Podrug prošao sa lakšim povredama. Peta osoba iz "splitske grupe" nije identifikovana.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи